Η αντίληψη του αρώματος και της γεύσης του καφέ
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε βασικές αρχές γευσιγνωσίας και να καταλάβουμε τι είναι αυτό που γευόμαστε όχι μόνο στον καφέ αλλά και σε όλα τα τρόφιμα πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά. Καταρχάς πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε 5 αισθήσεις στο στόμα μας: το Γλυκό,το Πικρό,το Ξινό,το Αλμυρό, και το Ουμάμι. Η λέξη ουμάμι, είναι δανεική από την Ιαπωνική Γλώσσα και μπορεί να μεταφραστεί σαν «ευχάριστη νόστιμη γεύση». Αυτή η συγκεκριμένη γραφή επιλέχθηκε από τον καθηγητή Κικουνάε Ικέντα, που πρώτος πρότεινε την ύπαρξη της γεύσης ουμάμι το 1908 ως προερχόμενη από τα umai (υπέροχη) και mi (γεύση). Το κάντζι (ιαπωνικό ιδεόγραμμα) χρησιμοποιείται με πιο ευρεία έννοια για να χαρακτηρίσει ένα φαγητό ως υπέροχο. Επιπλέον η αλληλεπίδραση των γεύσεων θα ενισχύσει και θα δημιουργήσει εντελώς νέες γεύσεις. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τη γλώσσα σας για να ανακαλύψετε τον δικό σας χάρτη και να μελετήσετε τη σχέση μεταξύ διαφορετικών ερεθισμάτων.
Ας συνεχίσουμε την βασική μας εκπαίδευση γιατί για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε ένα μπούσουλα.